WERK MAKEN WAAR JE AAN VOORBIJ ZOU KUNNEN GAAN.

Geplaatst op door in de categorie Inspiratie


In januari ben ik begonnen met de uitvoering van mijn nieuwe plan; met medewerking van Willem Bultman heb ik de eerste opzet gemaakt. Ik loop al lang met dit plan rond, en toen ik dit besprak met Willem stelde hij voor om het te exposeren bij het Rondje Kunst. Dit is voor mij een geweldige mooie uitdaging en stimulans om er helemaal voor te gaan.
Het is een installatie waarin (ik hoop dat) verschillende ideeën, verlangens en gevoelens kunnen samenkomen. Door het drieluik van Jeroen Bosch komt het verlangen bij mij op om een drieluik te maken. Ik bedenk me dat de poppenkast ook een soort drieluik is, en juist deze theatrale speelse wereld vol oude personages en verhalen staat heel dicht bij mijn werk. En zo valt dit beeld samen met mijn gedachten tot deze installatie. De buitenkant moet er niet aantrekkelijk uitzien maar juist zo, dat je er aan voorbij zou kunnen gaan. Het is het thema waar ik zelf bij stil wil staan in deze tijd; door de multimedia flitsen de beelden aan ons voorbij, en voor we het weten hebben we al een mening klaar. Wanneer we de tijd zouden nemen om achter het beeld te kijken wat soms niet aantrekkelijk is, of ons niet past, dan zou het maar zo kunnen dat er een nieuwe wereld voor ons opengaat.
Zie ook: http://www.rondjekunstnoordveluwe.nl

Terug naar het overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *